fredag 11 februari 2011

Katabeach, 1:a dagen i Thailand

Så då har jag och min väninna Lena äntligen kommit iväg. Eller äntligen det är ju inte så att vi har gått o väntat länge på det här. Snarare tvärtom. En riktig sista minuten resa men så perfekt för oss båda. Bara att få sitta på planet i lugn o ro var en njutning. Det gick så fort så vi hann inte ens fylla in beställningslistan för hemresan.

Vi är överens om att det här är en ladda batterierna resa så vi tar det lugnt redan på flygplatsen och väntar mer eller mindre till sist för att komma ut ur pass-kontrollen. Men bättre vetskap kanske det inte det var den bästa lösningen med tanke på att när vi kom fram så var Lenas väska borta... Kvar var en ungefär lika kvar, dock mindre och en annan blå färg. Så efter lite fram o tillbaka lyckas de spåra väskan till en av apollobussarna. Vi frågar damen som tagit fel om hon inte läste eller tittade så det var rätt väska... -jo jag tittade så det stog arlanda på den... känndes smart med tanke på att alla väskor var från arlanda.

Så när väskan var hittad så tog vi en taxi, eftersom vi även glömt att växla pengar på arlanda så frågade vi om han tog visa-kort och det gjorde han. Så i taxin och iväg. Endast ett stopp på vägen, där de tipsade om lite snorkelutlykter där vi kunde få 2 för 1, vi tackade och sa att vi skulle fundera på det. Så äntligen framme på hotellet, där visar det sig förstås att han inte tar Visa. Så ner till växlingskontoret, som tur var låg det mitt i mot hotellet. Då fungerar inget av mina bankkort... känns tryggt. Lena får rycka in ochsom tur var fungerar hennes. Tillbaka o betala chauffören. Nu är klockan runt 10 och incheckningen är kl. 14. Men vad gör väll det. Vi byter om och lägger oss vid poolen och njuter... på e.m så går vi en promenad längst Kata beach, vi käkar längst bort på stranden. Det blir 60 kronor för oss båda. Känns för bra för att vara sant. Men nu är vi trötta o går lägger oss klockan är runt 21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar